Zupa Kanadyjska

Składniki:
-2 l wody
- 2-3 kostki drobiowe
-0,5 kg pieczarek
-2 ogórki kiszone
-2 pory
-0,5 kg mięsa mielonego
- 2 serki topione (bloczki)
1. Zagotować wodę, wrzucić kostki.
2. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki. Por pokroić w półksiężyce, ogórki pokroić w kostkę.
3. Mięso mielone przerobić i polepić z niego kuleczki o średnicy ok 1,5 cm (wieksze mniejsze jak kto woli :)) i obtoczyc je w mące ziemniaczanej.
4. Gdy kostki nam się rozpuszczą wrzucamy pieczarki i gotujemy ok 10 minut. Następnie dodajemy por i gotujemy około kolejnych 10 min. Wrzucamy ogórki, gotujemy chwilę. Następnie wrzucamy kuleczki, gotujemy.
5. Serki należy roztopić w szklance ciepłej wody i na koniec wlać do zupy. Zagotować.

Składniki:
-2 l wody
- 2-3 kostki drobiowe
-0,5 kg pieczarek
-2 ogórki kiszone
-2 pory
-0,5 kg mięsa mielonego
- 2 serki topione (bloczki)
1. Zagotować wodę, wrzucić kostki.
2. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki. Por pokroić w półksiężyce, ogórki pokroić w kostkę.
3. Mięso mielone przerobić i polepić z niego kuleczki o średnicy ok 1,5 cm (wieksze mniejsze jak kto woli :)) i obtoczyc je w mące ziemniaczanej.
4. Gdy kostki nam się rozpuszczą wrzucamy pieczarki i gotujemy ok 10 minut. Następnie dodajemy por i gotujemy około kolejnych 10 min. Wrzucamy ogórki, gotujemy chwilę. Następnie wrzucamy kuleczki, gotujemy.
5. Serki należy roztopić w szklance ciepłej wody i na koniec wlać do zupy. Zagotować.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz